item2
DoDfiol1
m4
SCOTTISH  & IRISH FOLK MUSIC
Comaradh3a

Whisky in Concert
Konsert och whiskyprovning ca 1,5 timme

En fantastisk möjlighet att blanda två av de mest populära inslagen av keltisk kultur - Whisky och musik. Vår lead singer, Anders Gjörling, som är en av Sveriges främsta whiskyexperter – medlem i The Keeper of the Quaich och whiskyredaktör på tidningen Whisky & Bourbon, berättar mellan musikinslagen om den ädla drycken och leder deltagarna i en provning som kan skräddarsys efter önskemål[LÄS MER]
 

Celtic Fire
Konsert på ca 1 timme

Vårt standardprogram där vi sjunger och spelar dramatiska ballader, kärlekssånger, historier från det grymma havet blandat med berättelser om frihetstörstande upprorsmän. Allt uppblandat med instrumentala reelar och jiggar på fiol, flöjt, mandolin, banjo eller säckpipa. Vi berättar också om den spännande kulturen på Irland och Skottland, uppblandat med anekdoter från våra många resor
och turnéer. Vi uppträder självklart i skotska kläder med kilt.  [LÄS MER]
 

Lets have a Cèilidh!
Musikuppträdande med dans ca 2 timmar
uppdelat på mindre delar

Cèilidh är ett keltiskt ord som betyder "besök, visit"
– i överförd bemärkelse "fest". Vi uppträder med vårt musikprogram, fast uppdelat i mindre delar med paus emellan. Förutom sång och musik har vi denna gång med oss en eller flera dansare som upptäder med skotsk och irländsk dans. Vi kan då även lära ut enkla Cèilidh-dances, så att publiken kan få vara med och dansa och känna den keltiska glöden. Vi kan även tillhandahålla allsångstexter så att publiken kan sjunga med.

Tailor made!
Kan anpassas efter omständigheterna

Förutom musik, whisky och dans kan vi även erbjuda uppträdande av ren säckpipemusik där vi spelar som en trio med säckpipor och trumma. 

Som ett exempel har vi spelat på bröllop där vi först uppträtt med säckpipetrion i kyrkan och sedan med en Cèilidh på kvällen med musik och dans. 

Praktiska detaljer

Vi har egen PA-anläggning med mikrofoner och högtalare.
Vi ser gärna att det finns en scen eller utrymme (ca 6 x 3 m) och ljus i lokalen där vi skall uppträda. Vi behöver tillgång till scenen ca 2 timmar före uppträdandet för riggning och soundcheck. Elektrisk ström måste finnas vid scenen och vi behöver även ett utrymme för ombyte till scenkläder. 

Vi är baserade i Stockholm.